Vintertur

Tur

Det er viktig at du kommer deg ut på tur når du har muligheten. Lite er så forfriskende som å komme seg ut i naturen og kjenne på hvordan det er å leve litt mer primitivt enn det å være hjemme å et godt kjøkken med vanntoalett og dusj for daglig bruk. Når du drar på tur trenger du ikke å være borte veldig lenge eller hele tiden, men det er godt å komme seg litt ut også bare noen timer. Det betyr at du fint kan ta deg en tur etter jobb eller bruke litt av helgen på å nyte det å være litt borte fra andre folk og kanskje til og med skru av mobiltelefon.

Skal du på tur kan det være greit å planlegge turen litt. Tenk deg litt igjennom hva du ønsker å gjøre. Skal du være borte lenge eller skal du kun være borte noen timer? Dette vil avgjøre ganske mye av hva du tar med deg og hvor mye du tar med deg. Uansett hvor lenge du skal være borte kan det være smart å ta med seg et par ting som for eksempel varme klær og noen små ting som gjør at du kan være ute et par netter selv om dette ikke er planlagt. Ta alltid med deg mer mat enn det du trenger fordi du vet aldri om det skjer noe som gjør at du trenger mer mat. Dårlig vær kan gjøre at det ikke er så lett å komme seg tilbake like lett som det er å komme seg dit du er.

Sesonger

Når du drar på tur er det stor forskjell om du drar på tur om sommeren, høsten, vinteren eller våren. Det beste tidspunktet for en tur er nok sommeren. Ting er lettere da og du slipper å ta med deg så mye ekstra. En av de mest magiske tidspunktene å dra på tur er nok vinteren. Om vinteren er det mye å gjøre. Du må bruke mer krefter og du må ha med deg mer slik at du ikke blir kaldt eller på andre måter fryser. Det er derfor viktig at du har pakkelister. Disse listene vil ha det mest nødvendige for turer du drar på samt at de vil se annerledes ut sesong fra sesong.

Transportmidler

Turer krever at du kommer deg på dem. Når du er på tur kan du også bruke forskjellige transportmidler for å komme deg skikkelig ut på turen. En morsom måte å ta turer på om vinteren er ski, om sommeren kan du sykle. Motorsykkel er også en veldig god måte å komme seg ut på tur på. Du kan kanskje enkelt kjøpe deg en sykkel med mc-lån om du ikke har tilgang til å låne en. Skogsturer med motorsykkel er en ting som må oppleves. Du kommer deg da veldig fort frem. Alltid morsomt med fart og spenning.